留学生との交流(茶道部)

2022年11月07日

留学生との交流(茶道部)

10月29日(土)の放課後、茶道部の活動の一環として、アメリカからの10名の留学生の皆さんと交流会を設けました。

2年生から5年生の茶道部員たちは、茶道について英語でスピーチをし、お点前を披露しました。

その後、一緒にお茶をたてお菓子をいただきながら、「なぜ日本で勉強することにしたの?」

「大学ではどうやって自分の専攻を決めた?」「アメリカで勉強するってどんな感じ?」

など、留学生の皆さんへ英語で熱心に質問をしていました。茶道を通じて、お互いの文化や生活について

考える良いきっかけとなりました。

On October 29th, the tea ceremony club hosted an activity for ten university students from the US.

During the activity, our club members from 2nd grade to 5th grade made a speech in English about the history of tea ceremony in Japan, and performed the ceremony in front of the students from the US.

After that, they made tea together and chatted in English in the relaxed atmosphere. They chatted about many topics like,

“What brought you to Japan?”

“How did you decide what to study in University?”

“What is it like to study in America?”

The tea ceremony club members were eager to have conversations with them in English. We had a good chance to understand each other’s culture and lifestyle by chatting in English while enjoying tea in the peaceful setting of our school’s tea ceremony room.